7a sessió cos i veu

26/02/2020

Què hem fet?
La classe d'avui dia 26 de febrer, l'hem dedicat a treballar l'harmonia a partir de diversos sons que emetem al mateix temps.
En aquesta sessió hem dut a terme diverses activitats. En primer lloc, alguns de nosaltres, hem sortit davant dels nostres companys a llegir un petit fragment d'un text que nosaltres mateixos hem seleccionat i la professora ha corregit i ha donat pautes per millorar tant la nostra vocalització i la projecció de la nostra veu com la nostra postura corporal i el que transmetem amb aquesta.

Image result for vocalizaciónA continuació, tots junts hem repetit l'embarbussament de la sessió anterior: "Un rus que és ros té un ris i està al ras sense fer res" però fent ús del tap de suro. L'hem col·locat a la nostra boca subjectant-lo amb les dents i havíem de dir-lo intentant enfocar la nostra veu per sobre el tap. Aquest instrument ens ajuda a millorar la vocalització, ja que a causa de la gran dificultat de parlar amb un estri d'aquest tipus a la boca, cal exagerar i mostrar molt els moviments. 

Per últim, hem incorporat un nou recurs per la correcta projecció de la nostra veu. Consisteix a realitzar un moviment amb els braços i les mans que va des de darrere fins a davant nostre. Finalment hem repetit tots els recursos que hem treballat en anteriors sessions i cadascú ha fet ús del recurs de projecció de la veu que millor s'adaptava a les seves necessitats. En el meu cas, en recurs de la pantalla damunt el nostre cap.


Què he après?
Amb la sessió d'avui, sobretot he après a fer una bona vocalització. La dificultat de portar un objecte (el tap de suro) a la boca, ha fet que treballem molt aquest aspecte, ja que la comprensió era força complicada. A més a més, he après un altre recurs que puc tenir en compte i utilitzar quan vulgui projectar la meva veu, que em servirà d'ajut a l'hora de fer un discurs.


Reflexions
Després d'aquesta sessió, sóc conscient de la importància que té fer una bona vocalització per la bona comprensió de la parla. Sovint parlem de pressa i sense esforçant-nos a l'hora de vocalitzar, i això pot afectar directament a la claredat del missatge que volem transmetre així com a la confusió de mots i a la desconnexió dels oients.

Image result for tap de suro

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

5a sessió cos i veu