5a sessió cos i veu

12/02/2020

Què hem fet?
El primer que hem fet en arribar a l'aula és posar-nos de'm peus i hem caminat de manera aleatòria, és a dir, sense seguir cap mena de direcció, per tota l'aula. La professora ens ha dit que havíem de caminar de quatre maneres diferents: amb el cap endavant, amb el pit en fora, l'aparell digestiu i per últim, la zona pèlvica. Després d'experimentar les diferents maneres de caminar, hem posat en comú amb la resta de companys de quina manera ens sentíem més còmodes caminant i que ens transmet una persona que camini de cadascuna de les maneres. La professora ha fet un llistat de sensacions que ens provocava veure a una persona caminant de cada manera.
Image result for caminar primero cn la cabezaDesprés, ens hem posat tots al final de l'aula, i en fileres de cinc persones, hem desfilat, fent veure que lluíem un vestit nou, imaginant-nos-ho.
A continuació ens hem posat en grups de tres persones i havíem de representar i expressar algun sentiment o alguna sensació sense parlar, és a dir, mitjançant el llenguatge corporal. L'objectiu dels companys era endevinar que volia expressar el nostre company. Després ho hem posat en comú i hem vist com s'expressaven alguns companys de la classe només amb llenguatge corporal.
Finalment hem repassat i recordat dos dels recursos anteriorment treballats per a una bona projecció de la veu, i aquests són: el recurs de la pantalla sobre el cap i el recurs de la cistella. Hem fet ús d'aquests recursos utilitzant el següent embarbussament: A pi xic escala no cal; si cal, du-l'hi.

Què he après?
Image result for caminar primero cn la cabezaDesprés d'aquesta sessió he pres més consciència de la importància que té la postura corporal a l'hora de presentar-nos davant d'un públic. La postura, la manera de caminar, i la part del cos que predomina per la part davantera d'algú diu molt d'aquella persona, de com és i del seu estat d'ànim, i involuntàriament transmet diferents sensacions. Hem pogut experimentar diferents postures corporals a l'hora de caminar i ho hem relacionat amb com ens hem sentit d'aquella manera.

Reflexions
He reflexionat sobre com de important és la nostra postura corporal i el que transmetem a l'hora d'enfrentar-nos a un públic segons com ens posicionem o quina part del nostra cos predomina quan fem un pas endavant. És curiós que el nostre cos digui i expressi tant de nosaltres de manera involuntària i és per això que davant d'un públic hem de tenir molt en compte com ens mostrem.


Comentaris